Paddenstoelenlasagne

Good food good people good times

paddenstoelenlasagne

Op de website van Dagen Zonder Vlees zag ik dit recept van ‘paddenstoelenlasagne’ dat mij onmiddellijk aansprak. Het recept komt van de blog Jonge Sla. Ik vind het een van de lekkerste lasagnes die ik ooit at!

In het recept wordt gedroogd eekhoorntjesbrood gebruikt, maar toen ik het gerecht op een vrijdagavond wou maken, bleek er in de winkels in de omtrek nergens gedroogd eekhoorntjesbrood te vinden. Ik heb de ‘halve pollepel van het weekwater’ dan maar vervangen door een goeie scheut rode porto en een beetje bouillon (half bouillonblokje van groenten + water). Je zou ook rode wijn kunnen gebruiken, maar als je geen fles wilt opendoen is porto een goed alternatief. Het zoete van de porto compenseert bovendien het zure van de tomatenpuree.

Aangezien ik geen gedroogd eekhoorntjesbrood had, gebruikte ik gebruikte ik iets meer verse champignons. Ik nam 500 gram boschampignons en 500 gram…

View original post 678 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s