20230528 Misosoep met paksoi, champignons en tofu

1 liter water
half blokje groentebouillon
3 el miso pasta
2 teentjes knoflook
3 stengels lente ui
150 gram tofu (bij voorkeur zijdetofu)
50 gram soba noedels (optioneel)
half doosje champignons
1 à 2 paksoi
50 gram edamame
sojascheuten (optioneel)
sesamzaadjes

Vul een pan met 1 liter water en breng aan de kook. Voeg een half bouillonblokje toe. Voeg de miso pasta toe. Hak de knoflook fijn en snijd de lente ui in ringen. Voeg toe aan de soep.

Snijd de champignons in plakjes, de tofu in reepjes en de paksoi in stukken. Voeg ook deze toe aan de soep. Voeg eventueel iets meer water toe naar behoefte. Laat de soep 20 minuten zachtjes pruttelen en roer af en toe even om. Optioneel: Voeg na 10 minuten de soba noedels toe.

Voeg de laatste 2 minuten de edamame boontjes toe. Schep de soep in de kommen. Garneer met de sojascheuten en sesamzaadjes.

Plaats een reactie