20181004 Cornflakes-kip

20181003_173313

INGREDIËNTEN

  1. Was de kipfilets onder koud water en dep ze droog , vervolgens op een vel keukenpapier verder droogmaken.
  2. Leg de kip op een snijplank, met een groot stuk vershoudfolie erover en plet de kipfilets tot een gelijke dikte van +/- 1,5 cm. Je kan erop meppen met een vleeshamer of pan of ze platrollen met een deegrol.
  3. Snijd de kip daarna in strookjes van 2,5 cm breed. Per kippenborst zou je 5 tot 7 strips moeten kunnen bekomen.
  4. Meng de verkruimelde cornflakes met de kruiden in een soepbord.
  1. Kluts het ei met het water in een soepbord.
  2. Vet een bakplaat in met de olijfolie en zet deze klaar.
Het paneren kan beginnen!
  1. Dompel een reepje kip in het ei-mengsel en laat het kort uitdruppen.
  2. Haal de kip vervolgens door het cornflakes mengsel en duw deze goed aan zodat het korstje aan de kip blijft kleven.
  3. Leg het gepaneerde kippenreepje op de ingevette bakplaat en herhaal dit vervolgens voor alle stukje kip. Laat ongeveer 2 cm tussen elke reepje.
  4. Bak de kip gedurende +/- 6 minuten aan één kant in een op 200°C voorverwarmde oven.
  5. Draai de reepjes daarna om en bak de andere kant gedurende nog ééns 6 à 10 minuten tot de kip mooi krokant en gaar is.

Beste resultaat haal je met kipfiletblokjes en ongeveer een uurtje tussen het paneren en het in de oven plaatsen. Dan krijgt het eimengsel de tijd om te harden en blijft de kip mals.

Plaats een reactie