20191213 Pannacotta met chorizo

Boek: Wereldhapjes om te delen

IMG_20191213_093745

 

Ingrediënten:

1 1/2 blaadje gelatine

150 ml room

150 ml melk

150 gr chorizo (+ een beetje om te garneren)

paar takjes peterselie

peper en zout

 

Laat de gelatine weken in koud water.

Meng de room met de melk in een pan.

Haal het vel van de chorizo, hak grof en roer door het roommengsel en breng dit aan de kook.  Laat met het deksel op de pan 15 minuten intrekken en zeef het daarna om een gladde substantie te krijgen.

Verhit het mengsel opnieuw als het te veel is afgekoeld.  Doe van het vuur af de uitgelekte gelatine erbij en blijf roeren.  Voeg zout en peper toe.

Schenk in glaasjes en zet minstens 3 uur in de frigo.

Pluk de blaadjes van de peterselie en leg deze samen met enkele blokjes chorizo in het glaasje.

 

Plaats een reactie