20200309 Slowcooker: stoofvlees met Rodenbach

IMG_20200309_134456

(foto vanuit de slowcooker)

Ingrediënten:

  • boter
  • 2 grote uien, gepeld en grof gesneden
  • 1kg varkensstoofvlees
  • peper en zout
  • 2 takjes verse tijm
  • 3 blaadjes laurier
  • 2 flesjes Rodenbach
  • 3 snedes peperkoek
  • 1 snede bruin brood
  • 2 eetlepels mosterd
  • een scheut rodewijnazijn
  • bloem
  • Verhit boter in een grote braadpan
  • Fruit de uien aan in de pan, zonder ze bruin te laten worden.
  • Haal de ui eruit, bebloem het vlees, bak het vlees aan en laat het mooi bruin korsten.
  • Kruid het vlees met peper en zout.
  • Schep de ui terug bij het vlees en voeg tijm en laurier toe.
  • Deglaceer de vleesresten met het bier en breng het bier aan de kook, voeg de azijn toe.
  • Breng het geheel over in de slowcooker.
  • Besmeer het brood en de peperkoek met de mosterd en leg ze met de besmeerde zijde naar onderen op het vlees.
  • Zet de slowcooker een 4-tal uur op HIGH (of een 6-tal uur op LOW) en laat de stoverij zacht worden. Het vlees moet in draadjes uit elkaar vallen.
  • Indien nodig: gebruik maïzena strooikorrels voor bruine sauzen om de saus in te dikken.

Plaats een reactie