(foto vanuit de slowcooker)
Ingrediënten:
- boter
- 2 grote uien, gepeld en grof gesneden
- 1kg varkensstoofvlees
- peper en zout
- 2 takjes verse tijm
- 3 blaadjes laurier
- 2 flesjes Rodenbach
- 3 snedes peperkoek
- 1 snede bruin brood
- 2 eetlepels mosterd
- een scheut rodewijnazijn
- bloem
- Verhit boter in een grote braadpan
- Fruit de uien aan in de pan, zonder ze bruin te laten worden.
- Haal de ui eruit, bebloem het vlees, bak het vlees aan en laat het mooi bruin korsten.
- Kruid het vlees met peper en zout.
- Schep de ui terug bij het vlees en voeg tijm en laurier toe.
- Deglaceer de vleesresten met het bier en breng het bier aan de kook, voeg de azijn toe.
- Breng het geheel over in de slowcooker.
- Besmeer het brood en de peperkoek met de mosterd en leg ze met de besmeerde zijde naar onderen op het vlees.
- Zet de slowcooker een 4-tal uur op HIGH (of een 6-tal uur op LOW) en laat de stoverij zacht worden. Het vlees moet in draadjes uit elkaar vallen.
- Indien nodig: gebruik maïzena strooikorrels voor bruine sauzen om de saus in te dikken.